Privatliv

Finish it

Jeg kan godt lide den 1. januar.

For år tilbage brugte jeg en del tid omkring nytår på at overveje, hvilke mål jeg ville sætte mig for det kommende år.

Det gør jeg ikke mere. Systematisk målstyring fylder for meget i mit arbejdsliv, og jeg er ikke overbevist om effekten. Desuden kan jeg ikke huske, at jeg nogensinde har fulgt mine nytårsfortsætter helt til dørs.

For et par år siden fik jeg en lille sølv-tag af min søster i julegave. I’M A WRITER. Det var i de første år af min forfatterkarriere, hvor jeg endnu var så usikker på min forfatteridentitet, at hun syntes, det var vigtigt med denne daglige reminder.

Og det gav mening for et ord-menneske som mig.

Så da jeg sidste år droppede nytårsforsætterne, valgte jeg i stedet at give 2015 en overskrift. LET IT GO. Jeg fik lavet et nyt tag, og min søns kæreste lavede mærkater, som jeg satte op alle vegne med det resultat, at jeg er blevet mindet om min års-intention hver eneste dag. (Man kan dog diskutere, om det er smart at skrive LET IT GO på sin pengepung 😉 )

For et år siden stod jeg midt i år 1 med den nye folkeskolereform. Jeg var stresset, ulykkelig og følte mig fanget. Det var min klare intention at stå det igennem, men jeg var nødt til at finde nogle andre strategier end bare at holde ud.

For mig handlede 2015 om at lære at give slip i det, som jeg ikke kan gøre noget ved. Kliché – ja, måske, men det virkede. Jeg gav slip på mange planer. Konkret som to-do-sedler og urimelige/umulige opgaver, tøj og ting jeg ikke bruger. Abstrakt som bekymringer, tankespind og begrænsninger.

Jeg havde allerede sidste år en forestilling om, at når jeg havde forstået LET IT GO, kunne jeg gå direkte videre til I CAN FLY, som jeg havde regnet med skulle være overskriften for 2016.

Sådan gik det ikke.

Måske blev jeg lidt for god til at give slip. I hvert fald er det gået op for mig, at jeg er nødt til at vente et års tid med at flyve. Der er simpelthen nogle ender, der skal bindes sammen. Ufærdige projekter, som skal afsluttes, fordi de ligger i mit energifelt og stækker mine vinger. Konkrete som de 4 forskellige bøger jeg skriver på, eller de 8 forskellige strikkearbejder, eller de 5-6 forskellige bøger, jeg er i gang med at læse. Hjemmesiden som lige mangler det sidste, før jeg kan oploade den, eller gælden som skal udryddes. Abstrakte som de gode vaner, der ikke helt blev cementeret. Min morgenspinning og løbeturene, ingefærshot og kosttilskud eller hjemmebagt brød. For det handler ikke kun om at give slip i det, man ikke kan gøre noget ved – det handler også om at tage ansvar, for det man kan gøre noget ved.

Derfor hedder mit motto for 2016

FINISH IT

Ingen lister – ingen løftede pegefingre – ingen stress, bare en god intention for det kommende år. For det bedste ved at leve er at lære.

GODT NYT ÅR!

PS: Mine tags er lavet af Tina fra http://www.guldoggalleri.dk

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.